Tweeling terril

In het noordoosten van België ligt het Nationaal Park Hoge Kempen. In het park zijn steenbergen te vinden. Deze steenbergen (Belgisch: terrils) zijn ontstaan door de ondergrondse mijnbouw. Voorheen was de naam van dit gebied Connecterra. Begin 2021 is het gebied omgedoopt tot Terrils, wat een verwijzing en samenvoeging is van terra, terril en hills (heuvels). Een pad van bijna 10 kilometer neemt je mee rond het meer, langs en door de drie terrils, waarvan er twee aan elkaar zitten. Deze tweeling terril heeft een hoogte van bijna 100 meter en het wandelpad brengt je van de voet tot aan de top. Absoluut de moeite waard. Sinds kort is hier ook een heus resort gebouwd. Prachtige huisjes aan het water geven je de mogelijkheid ook varend de heuvels te bezichtigen.

Leave a Reply